Via Italia

Történetünk"Facciamo un giro", azaz "menjünk egy kört" – mondják az olaszok, amikor vacsora után találkoznak a piazzán, hogy együtt tölthessék az idejüket. Ezt az életérzést kívánja megidézi a Via Italia, egy sétányi Olaszország, Budapest szívében. 

Itt senki sem siet, hiszen az asztalok körül jó a társaság, a tányérokon kiváló az étel, a poharakban fantasztikus a bor. A Vespák, olajfák, és tavasztól-őszig az utcán mediterrán szigetként elterülő teraszok partján könnyű elsajátítani a „dolce far niente“ művészetét.

A Via Italia tagjai egyedülálló hangulatot varázsolnak Budapest belvárosának ebbe az utcasaroktól utcasarokig tartó néhány négyzetméterébe, ahol nyüzsgő, sokszínű nagycsaládot alkot a Trattoria Pomo D'oro, a D.O.C. Vino Bar, a Gastronomia, a Gelateria és a Casa Pomodoro. 


Trattoria Pomo D'oro

A család első tagja, a Via Italia zászlóshajójának is tekinthető  Trattoria Pomo D'oro már több, mint tizenhárom éve felel a tradícionális olasz konyha jelenlétéért Budapesten.
Eredetiség, friss, minőségi alapanyagok és különleges technológiai eljárások jellemzik a Rosario Simeoli séf vezette konyhát. Az à la carte étlap mellett havonta változó ajánlatunk révén vendégeink belekóstolhatnak Olaszország mintegy húsz különböző régiójának ízeibe, Piemonttól egészen Szicíliáig.
Az ételek tökéletes kiegészítőiről pedig az országban egyedülállónak számító borkínálatunk gondoskodik.


Rosario Simeoli

Séf

D.O.C. Vino Bar

A D.O.C. az olasz eredetvédelem minőségi garanciájának rövidítése, összesen 21 borvidék remekeit kategorizálja. A hatalmas kínálatból 150 különlegességre mondtunk igent, köztük olyan organikus, biodinamikus termesztésű szőlőből készülő fajtákra is, melyek korábban még sosem szerepeltek hazai kínálatban. Válogass kedvedre borkülönlegességeink közül, rendeld meg és vidd haza Olaszország zamatát, vagy ízleld meg a borbárban és falatozz hozzá a Pomo D'oro-ból ismert sajtok, sonkák, pástétomok kínálatából. L'Italia In Bottiglia!


Gianni Annoni

Tulajdonos

Casa Pomo D'oro

A Casa Pomo D’oro a Via Italia családjának legújabb tagja. A Trattoria Pomo D‘oro után egy egészen különleges küldetésbe kezdtünk, hiszen egy új szemléletmód alapján létrehoztunk egy multifunkcionális élménykonyhát, ahol Alessandro Manna executive chef segítségével vendégeink egyedülálló gasztronómiai élményeket szerezhetnek. Budapest legújabb gyöngyszeme kiváló helyszín privát partyk, céges vacsorák, borkóstolók, sajtótájékoztatók és családi rendezvények lebonyolítására is.


Alessandro Manna

Séf

Gastronomia Pomo D'oro

Létezik egy olasz kifejezés, ricerca. Azt jelenti, keresés. Szüntelen keresésünk eredményeként született meg delikátesz üzletünk. Liguriától Toszkánán át egészen Pugliaig a legjobb kistermelők után kutatva válogatjuk össze folyamatosan változó termékpalettánkat. Helyben csapolt olívaolajok, kistermelői sonkák, sajtok, házi tészták, pástétomok, tájjellegű borok. A rusticheriák hagyományait követve könnyű reggelik, gyors antipasti vagy szendvics ebédek és napi ajánlat is várja vendégeinket, de akár egy jó kávé vagy egy pohár finom bor mellett is megpihenhetnek, míg kiválasztják otthon pillanatok alatt elkészíthető vacsorájukat házias, friss, félkész fogásaink közül.


Paolo

Üzletvezető, tulajdonos

Gelateria Pomo D'oro

Az igazi olasz fagylalt, a gelato világhírű, így nem csoda, hogy a legkiválóbb gelateriák féltve őrzik receptjeiket.

Cukrászatunkban mi is nagy gondot fordítunk a folyamatos fejlődésre, az ízek tökéletesítésére és az újabb és újabb fajták megalkotására. Nincs ez másként a süteményeink, a dolcik esetében sem. Cukrászmestereink irányításával minden édesség kizárólag friss alapanyagokból készül, naponta megújuló választékban.

Setteveli, cannoli, tiramusi, mille-feuille.., na és persze a rendelésre készített tortáink, melyeket már nyolc különböző típusban kérhetnek vendégeink.

Kapcsolat
+36 1 302 64 73 / info@pomodorobudapest.com

1051 Budapest, Arany J. u. 9-12. 

Értesüljön a Via Italia híreiről első kézből!